Statyett

ADAM ALSINGS MINNE

A SOM I ADAM

OSCAR KYLBERG, STOCKHOLM, 2021

Mångdimensionerat & reflekterande

Adam var en mycket god vän som jag uppskattade väldigt mycket och som jag, liksom många andra, känner en stor saknad efter.
Adam var en mycket innerlig person som hade en unik förmåga att verkligen se den personen han mötte och talade med. Han var intellektuellt mångdimensionerad både på bredden såväl som på djupet. Adam hade dessutom ett nyfiket öga för detaljer, något som vi ofta pratade om då han även var mycket intresserad av design och formgivning.
 
När jag blev tillfrågad om att formge priset till Adams minne – Stiftelsen Adams Minne, kände jag att jag ville fånga upp våra gemensamma samtal och reflektioner om just design och konst och hur viktigt det är att den skapar en reaktion hos mottagaren – helst på ett oväntat och överraskande sätt.
 
Priset ”A som i Adam” som jag kallar det, skall i all sin enkelhet stå för sig själv, som en unik pjäs. Min önskan är att mottagaren av priset uppfattar priset som just mångdimensionerat, reflekterande och med den där ’lilla extra twisten’ som vi båda så ofta pratade om. Genom att använda mig av blankpolerad mässing kunde jag få fram just den mångbottnade reflektion jag menar och som också visar att det alltid finns en oändlig fortsättning…
 
/ Oscar Kylberg Stockholm 2021

Adams Alsings Minne

Kontonummer: Danske Bank 1235-0422054

info@adamsminne.se

1232416618

Stiftelsen Adam Alsings Minne c/o News 55 AB Mårbackagatan 19 123 43 Farsta

Copyright © 2021 - Adams Alsings Minne