Stiftelsen

ADAM ALSINGS MINNE

VINNARE

VINNARE

2023

Daniel Meier

fotograf Josefine Tolleman

Ännu en fantastisk lagarbetare i Tv-branschen blir 2023 års pristagare som utses av Stiftelsen Adam Alsings minne. Årets pris går till projektledaren Daniel Meier som jobbar på Meter Television, bland annat med produktioner som Mästarnas Mästare och Kockarnas kamp.

Stiftelsens motivering lyder: Snäll, Varm, Lyhörd, Empatisk, Noggrann, Omtänksam, Lagspelare ,Ansvarstagande som stöttar, ser sina kollegor och aldrig gör skillnad på någon. Årets stipendiat har allt det som Adam förespråkade i ord och handling för att göra Tv-branschen till en bättre plats. Daniel Meier är därför ett självklart val.
”Som vanligt har konkurrensen varit mycket hård och det är tydligt att det är många som jobbar i Adams anda. Jag är oerhört glad över att valet föll på Daniel Meier. Han är verkligen en värdig pristagare som ser sina medmänniskor och alltid är tillgänglig för att lösa alla utmaningar som kan uppstå i en Tv-produktion”, säger Anette Alsing, en av stiftelsens initiativtagare, i ett pressmeddelande.

Priset, som är på 25 000 kronor och en statyett designad av Oscar Kylberg, instiftades för att i Adam Alsings anda främja personer och initiativ som verkar för laganda och allas lika värde i främst mediebranschen. Tanken är också att inspirera och uppmuntra unga människor att våga tro på sig själva. Initiativet togs av Adam Alsings familj, samt av Patrick Ekwall, Henric von Zweigberg och Boris Kuzmic. Adam Alsing gick bort 2020 i sviterna av covid-19.

Hela motiveringen lyder:

Priset Adams minne vill lyfta fram laganda och allas lika värde, bland annat i mediabranschen. 2023 års mottagare av priset föredrar alltid att lyfta andra framför att framhäva sig själv. Genom sin ständiga entusiasm har han räddat många svåra situationer och han är inte rädd för att lära sig nya saker. Även under motgångar har hans professionalitet och arbetsglädje alltid varit ett starkt skinande ljus i alla produktioner.

 

För ytterligare information och övriga förfrågningar kontakta stiftelsens ordförande Fredrik Lundberg: fredrik@adamsminne.se

Bilder från utdelningen 2023

Foto: Josefine Tolleman

VINNARE

2022

Ted Dawidson

fotograf Josefine Tolleman

Ted Dawidson blir Stiftelsen Adam Alsings Minnes andra pristagare.

En riktig lagarbetare i TV-branschen blir 2022 års pristagare som utses av Stiftelsen Adam Alsings minne. Ted Dawidson är en producent och redaktör som jobbar på Alaska Film & TV, bland annat med produktioner som Vägens Hjältar, Tunnelbanan och Gränsbevakarna.

I stiftelsens motivering sägs att han personifierar ”professionalitet och arbetsglädje ” samt att han ”genom sin ständiga entusiasm har han räddat många svåra situationer och han är inte rädd för att lära sig nya saker”.”

Ted Dawidson är verkligen en värdig pristagare då han lyckas hålla ihop både arbetskamrater och svåra produktioner i vått och torrt samtidigt som han är ett föredöme för många.

– I år har vi fått väldigt många nomineringar och konkurrensen var hård. Det känns väldigt fint att så många jobbar i Adams anda, säger Anette Alsing, en av stiftelsens initiativtagare, i ett pressmeddelande.

Priset som är på 25 000 kronor och en statyett designad av Oscar Kylberg, instiftades för att i Adam Alsings anda främja personer och initiativ som verkar för laganda och allas lika värde i främst mediebranschen.

Motiveringen lyder:

Priset Adams minne vill lyfta fram laganda och allas lika värde, bland annat i mediabranschen. 2022 års mottagare av priset föredrar alltid att lyfta andra framför att framhäva sig själv. Genom sin ständiga entusiasm har han räddat många svåra situationer och han är inte rädd för att lära sig nya saker. Även under motgångar har hans professionalitet och arbetsglädje alltid varit ett starkt skinande ljus i alla produktioner.

Bilder från utdelningen

Foto: Josefine Tolleman

VINNARE

2021

Caroline Nester

Nyhetsmorgons dolda stjärna blir Stiftelsen Adam Alsings Minnes första pristagare.

Stiftelsen Adam Alsings Minne kan idag tillkännage att dess första pristagare är Caroline Nester, studioman som jobbar bakom kulisserna på TV4:s Nyhetsmorgon.

Stiftelsen Adam Alsings Minne syftar till att i Adams anda främja personer och initiativ som verkar för laganda och allas lika värde i främst mediabranschen, samt att inspirera och uppmuntra unga människor att våga tro på sig själva. Varje år delas ett pris ut till en person
som verkar för just detta.

– Det känns otroligt roligt att vår stiftelses första pristagare är en person som verkligen verkar i Adams anda. Att helt osjälviskt lyfta fram sina kollegor och att alltid jobba för att producera bra sändningar är något som Caroline Nester har gjort i många år, säger Patrick Ekwall, stiftelsens initiativtagare.

Det är stiftelsen Adam Alsings Minnes styrelse som har valt att ge priset till Caroline Nester, i hård konkurrens med andra kandidater.

Motiveringen lyder:

Priset Adams minne vill lyfta fram laganda och allas lika värde i främst mediabranschen. Prisets första mottagare personifierar inte bara arbetsglädje, kamratskap och konstruktiva lösningar. Hon är en stjärna bakom kulisserna och hon behandlar alla arbetskamrater med samma värme oavsett om det är en rutinerad stjärna eller en nervös praktikant. Hon representerar även en yrkesgrupp som är navet i många TV-produktioner, som får sändningarna att flyta och som alltid låter andra skina.

Priset som är designat av Adams gode vän Oscar Kylberg är en unik och samtidigt mångfacetterad pjäs.
– När jag blev tillfrågad om att formge priset till Adams minne ville jag fånga upp mina och Adams gemensamma samtal om hur viktigt det är att design och konst skapar en reaktion hos mottagaren, helst på ett oväntat sätt. Jag kallar priset A som i Adam och min önskan är att mottagaren av priset uppfattar priset som mångdimensionerat, reflekterande och med den där ’lilla extra twisten’ som jag och Adam så ofta pratade om, säger Oscar Kylberg i en kommentar.

Adam Alsing finns inte längre – men hans minne och gärning lever vidare genom stiftelsen. Initiativet till Stiftelsen Adam Alsings Minne togs förra sommaren av Adam Alsings familj samt Patrick Ekwall, Henric von Zweigbergk, Boris Kuzmic. Utöver grundarna består stiftelsens styrelse av advokaten Rickard Wallentin, kommunikationskonsulten Mia Wilkne, TV-producenten och Adams bror Pontus Alsing samt medieveteranen Fredrik Lundberg.

För ytterligare information och övriga förfrågningar kontakta stiftelsens ordförande Fredrik Lundberg: fredrik@adamsminne.se

Adams Alsings Minne

Kontonummer: Danske Bank 1235-0422054

info@adamsminne.se

1232416618

Stiftelsen Adam Alsings Minne c/o News 55 AB Mårbackagatan 19 123 43 Farsta

Copyright © 2021 - Adams Alsings Minne