Nominera till

ADAM ALSINGS MINNE

SÅ GÖR DU

NOMINERINGEN PÅGÅR

Syften

Stiftelsen Adam Alsings Minne har två syften: att främja personer och initiativ som verkar för laganda och allas lika värde i främst mediabranschen, men inte begränsat därtill, samt att inspirera och uppmuntra unga människor att våga tro på sig själva. För att uppfylla stiftelsens syften har vi instiftat ett pris, Adams Minne som årligen delas ut till en pristagare. Nomineringar till priset tas emot fram till 15 oktober och priset delas ut senare samma år.

ATT NOMINERA

Inspirera & uppmuntra

VEM KAN NOMINERAS?

Kriteriet för att få priset Adams Minne är någon som verkar för laganda och allas lika värde i främst mediabranschen.

VEM KAN NOMINERA?

Vem som helst är välkommen att nominera en person som stämmer in på nomineringskriteriet ovan men man kan inte nominera sig själv.

MOTIVERING I NOMINERINGEN

Beskriv på vilket sätt du tycker att den nominerade passar in på nomineringskriteriet för priset, hur personen är samt agerar i olika situationer.

VAD SKA NOMINERINGEN INNEHÅLLA

  • Namn och kontaktuppgifter på den som nominerar.
  • Namn och kontaktuppgifter på den nominerade.
  • En tydlig beskrivning enligt vad som anges under rubriken ”MOTIVERING I NOMINERINGEN”. Nomineringen skickas in till info@adamsminne.se (vi skickar en bekräftelse på att vi mottagit nomineringen men du har själv ansvar för att säkerställa att din nominering kommit fram.)

VEM UTSER VINNARE

Styrelsen i stiftelsen Adam Alsings Minne utser en vinnare.

VAD ÄR PRISET?

Priset uppgår till 25 000 kronor och diplom som delas ut personligen till pristagaren vid en ceremoni.

STATYETT

A som i Adam

Adam var en mycket god vän som jag uppskattade väldigt mycket och som jag, liksom många andra, känner en stor saknad efter.
Adam var en mycket innerlig person som hade en unik förmåga att verkligen se den personen han mötte och talade med. Han var intellektuellt mångdimensionerad både på bredden såväl som på djupet. Adam hade dessutom ett nyfiket öga för detaljer, något som vi ofta pratade om då han även var mycket intresserad av design och formgivning.
 
 
När jag blev tillfrågad om att formge priset till Adams minne – Stiftelsen Adams Minne, kände jag att jag ville fånga upp våra gemensamma samtal och reflektioner om just design och konst och hur viktigt det är att den skapar en reaktion hos mottagaren – helst på ett oväntat och överraskande sätt.
 
Priset ”A som i Adam” som jag kallar det, skall i all sin enkelhet stå för sig själv, som en unik pjäs. Min önskan är att mottagaren av priset uppfattar priset som just mångdimensionerat, reflekterande och med den där ’lilla extra twisten’ som vi båda så ofta pratade om. Genom att använda mig av blankpolerad mässing kunde jag få fram just den mångbottnade reflektion jag menar och som också visar att det alltid finns en oändlig fortsättning…
 
/ Oscar Kylberg Stockholm 2021

Adams Alsings Minne

Kontonummer: Danske Bank 1235-0422054

info@adamsminne.se

1232416618

Stiftelsen Adam Alsings Minne c/o News 55 AB Mårbackagatan 19 123 43 Farsta

Copyright © 2021 - Adams Alsings Minne