Han blir 2022 års pristagare

En riktig lagarbetare i TV-branchen blir 2022 års pristagare som utses av Stiftelsen Adam Alsings minne. Ted Dawidson är en producent och redaktör som jobbar på Alaska Film & TV, bland annat med produktioner som Vägens Hjältar, Tunnelbanan och Gränsbevakarna.

I stiftelsens motivering sägs att han personifierar ”professionalitet och arbetsglädje ” samt att han ”genom sin ständiga entusiasm har han räddat många svåra situationer och han är inte rädd för att lära sig nya saker”.”

Ted Dawidson är verkligen en värdig pristagare då han lyckas hålla ihop både arbetskamrater och svåra produktioner i vått och torrt samtidigt som han är ett föredöme för många.

– I år har vi fått väldigt många nomineringar och konkurrensen var hård. Det känns väldigt fint att så många jobbar i Adams anda, säger Anette Alsing, en av stiftelsens initiativtagare, i ett pressmeddelande.

Priset som är på 25 000 kronor och en statyett designad av Oscar Kylberg, instiftades för att i Adam Alsings anda främja personer och initiativ som verkar för laganda och allas lika värde i främst mediebranschen. Tanken är också att inspirera och uppmuntra unga människor att våga tro på sig själva. Initiativet togs av Adam Alsings familj, samt av Patrick Ekwall, Henric von Zweigbergk och Boris Kuzmic.

Adam Alsing gick bort 2020 i sviterna av covid-19.

Motiveringen lyder:

Priset Adams minne vill lyfta fram laganda och allas lika värde, bland annat i mediabranschen. 2022 års mottagare av priset föredrar alltid att lyfta andra framför att framhäva sig själv. Genom sin ständiga entusiasm har han räddat många svåra situationer och han är inte rädd för att lära sig nya saker. Även under motgångar har hans professionalitet och arbetsglädje alltid varit ett starkt skinande ljus i alla produktioner.

För övriga frågor, kontakta stiftelsens ordförande Fredrik Lundberg
fredrik@adamsminne.se

Adams Alsings Minne

Kontonummer: Danske Bank 1235-0422054

info@adamsminne.se

1232416618

Stiftelsen Adam Alsings Minne c/o News 55 AB Mårbackagatan 19 123 43 Farsta

Copyright © 2021 - Adams Alsings Minne