Stiftelsen

ADAM ALSINGS MINNE

VINNARE

VINNARE

2023

Sonja Dousa

fotograf Josefine Tolleman

Sonja Dousa blir priset Adams kompis första vinnare

15 maj 2023 genomfördes Årets Eldsjäls galakväll på Cirkus i Stockholm. Nytt detta år är att även det nya priset ”Adams Kompis” kommer att utses.

I april 2020 gick Adam Alsing bort i sviterna av covid-19 endast 51 år gammal. För många var Adam en populär och uppskattad medieprofil i såväl eter som television. Lika välkänt är kanske inte den stora kärlek han kände för föreningslivet. Som en hängiven supporter till Färjestads BK och framförallt i egenskap av ungdomstränare och styrelseledamot i Brommapojkarna brann Adam för den svenska
idrottsrörelsen.

– Adam finns inte mer men hans minne lever vidare. Att vi nu tillsammans med Årets Eldsjäls galakväll och Folkspel får en möjlighet att visa svenska folket hur Adam brann för att lyfta fram andra människor känns väldigt bra, säger Fredrik Lundberg, styrelseordförande i stiftelsen Adam Alsings Minne.

I rollen som tränare hade Adam en unik förmåga att se alla och att lyfta fram de som stod längst bak i kön. Ofta är det de som bäst behövde den mänskliga värme och omtanke som Adam förmedlade. För att hedra minnet av en person som var så mycket mer än programledare i radio och TV, startades Stiftelsen Adams Alsings Minne, som vill lyfta fram människor som verkar för laganda och allas lika värde. Nu har stiftelsen utökat dina utmärkelser med priset ”Adams Kompis”, ett pris som delas ut till någon inom föreningslivet.

– De värderingar som präglar stiftelsen och utmärkelsen ”Adams Kompis” ligger helt i linje med vad Årets Eldsjäl står för, att lyfta unika personer som gör Sverige bättre, att inspirera fler och nya vardagshjältar. Galakvällen, som vi stolt håller som årets viktigaste, har genomförts sedan 2007, säger Carina Olofsson, projektansvarig på Folkspel för Årets Eldsjäl med tillhörande gala.

Priset ”Adams Kompis” utsågs i samarbete mellan Stiftelsen Adam Alsings Minne och Folkspel och 2023 års utmärkelse gick till Sonja Dousa.

Foto: Emma Wallskog, Bildbyrån

Motiveringen lyder:

Att lyssna utan att behöva prata. Att finnas där utan att kräva något tillbaka. Att se de som behöver ses. Det är några av de egenskaper som definierar en bra kompis och som vi i stiftelsen Adam Alsings minne vill lyfta fram med priset Adams Kompis. En bättre kompis än Sonja Dousa är svår att hitta. Hennes ständigt lyssnande öra finns där för alla människor. Med initiativ som språkcafé, läger i skärgården och Unga ledare har hon dessutom skapat mötesplatser för många som i sin tur kan hitta nya kompisar.

Adams Alsings Minne

Kontonummer: Danske Bank 1235-0422054

info@adamsminne.se

1232416618

Stiftelsen Adam Alsings Minne c/o News 55 AB Mårbackagatan 19 123 43 Farsta

Copyright © 2021 - Adams Alsings Minne