Nyhetsmorgons dolda stjärna blir Stiftelsen Adam Alsings Minnes första pristagare

Stiftelsen Adam Alsings Minne kan idag tillkännage att dess första pristagare är Caroline Nester, studioman som jobbar bakom kulisserna på TV4:s Nyhetsmorgon.

Stiftelsen Adam Alsings Minne syftar till att i Adams anda främja personer och initiativ som verkar för laganda och allas lika värde i främst mediabranschen, samt att inspirera och uppmuntra unga människor att våga tro på sig själva. Varje år delas ett pris ut till en person som verkar för just detta.

– Det känns otroligt roligt att vår stiftelses första pristagare är en person som verkligen verkar i Adams anda. Att helt osjälviskt lyfta fram sina kollegor och att alltid jobba för att producera bra sändningar är något som Caroline Nester har gjort i många år, säger Patrick Ekwall, stiftelsens initiativtagare.

Det är stiftelsen Adam Alsings Minnes styrelse som har valt att ge priset till Caroline Nester, i hård konkurrens med andra kandidater.

Motiveringen lyder:

Priset Adams minne vill lyfta fram laganda och allas lika värde i främst mediabranschen. Prisets första mottagare personifierar inte bara arbetsglädje, kamratskap och konstruktiva lösningar. Hon är en stjärna bakom kulisserna och hon behandlar alla arbetskamrater med samma värme oavsett om det är en rutinerad stjärna eller en nervös praktikant. Hon representerar även en yrkesgrupp som är navet i många TV-produktioner, som får sändningarna att flyta och som alltid låter andra skina.

Priset som är designat av Adams gode vän Oscar Kylberg är en unik och samtidigt mångfacetterad pjäs.
– När jag blev tillfrågad om att formge priset till Adams minne ville jag fånga upp mina och Adams gemensamma samtal om hur viktigt det är att design och konst skapar en reaktion hos mottagaren, helst på ett oväntat sätt. Jag kallar priset A som i Adam och min önskan är att mottagaren av priset uppfattar priset som mångdimensionerat, reflekterande och med den där ’lilla extra twisten’ som jag och Adam så ofta pratade om, säger Oscar Kylberg i en kommentar.

Adam Alsing finns inte längre – men hans minne och gärning lever vidare genom stiftelsen. Initiativet till Stiftelsen Adam Alsings Minne togs förra sommaren av Adam Alsings familj samt Patrick Ekwall, Henric von Zweigbergk, Boris Kuzmic. Utöver grundarna består stiftelsens styrelse av advokaten Rickard Wallentin, kommunikationskonsulten Mia Wilkne, TV-producenten och Adams bror Pontus Alsing samt medieveteranen Fredrik Lundberg.

För övriga frågor, kontakta stiftelsens ordförande Fredrik Lundberg
fredrik@adamsminne.se

Adams Alsings Minne

Kontonummer: Danske Bank 1235-0422054

info@adamsminne.se

1232416618

Stiftelsen Adam Alsings Minne c/o News 55 AB Mårbackagatan 19 123 43 Farsta

Copyright © 2021 - Adams Alsings Minne